REISGIDS Engeland

Bezienswaardigheden Engeland

Over Engeland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Londen
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden in Engeland

Onderstaande bezienswaardigheden in Engeland zijn de favoriete van onze lezers.

Londen

De hoofdstad van Groot-Brittannië is één van de meest bezochte ter wereld. Bezoek een enorm scala aan musea en galerieën, laat je creditcard overuren kloppen in zijn winkels en markten,  en geniet van een overvloed aan restaurants, bars, pubs en nachtclubs. Kijk uit over de stad vanaf het gigantische Shard-gebouw of breng een middag door met lonken naar de kroonjuwelen in de Tower of London. Lees onze reisgids van Londen voor nog meer informatie.

Bath

Bezoek het met kalksteen beklede Bath en geniet van luxe boetieks en leuke restaurants voordat je jezelf onderdompelt in de beroemde Romeinse baden van de stad. Perfect bewaard gebleven Georgische terrassen belichamen een deftige reputatie, met de Royal Crescent een must-see, terwijl literaire liefhebbers het Jane Austen Centre zullen willen bezoeken, een museum gewijd aan de beroemdste inwoner van Bath.

Blackpool

Blackpool trekt al vakantiegangers sinds 1735, toen het eerste pension van de stad werd geopend. Tegenwoordig trekt het pretpark Blackpool Pleasure Beach toeristen van alle smaken en leeftijden met attracties en achtbanen. De 158 meter hoge Blackpool Tower herbergt een balzaal, een aquarium en een uitkijkplatform en domineert de skyline langs de levendige promenade van Blackpool.

Brighton

Ga winkelen in het bruisende Laines in de Boheemse badplaats Brighton, voordat je wat fish and chips gaat eten en een lange wandeling langs de kust maakt. In de weelderige tuinen bevindt zich het sierlijke voormalige huis aan de kust van George IV, het koninklijke paviljoen van Brighton. Op het strand bruist de Brighton Pier van het leven, terwijl de uitgebrande “constructie” van de West Pier nog steeds zichtbaar zijn.

bezienswaardigheden Engeland
Brighton

Canterbury

De kathedraal van Canterbury is een meesterwerk van romaanse en gotische architectuur. Binnen kunnen bezoekers glas-in-loodramen uit de 12de  eeuw zien, de middeleeuwse graven van koning Hendrik IV en Edward de Zwarte Prins, evenals die van talrijke aartsbisschoppen, waaronder Thomas Becket, die in 1170 in het noordwestelijke transept werd vermoord.

bezienswaardigheden Engeland
Canterbury kathedraal

Cornwall

St Michael’s Mount, trots gelegen op een rotsachtig eiland, is één van de bekendste attracties van Cornwall. Het klooster dateert uit de 8ste  eeuw en volgens de legende werd het gebouwd door een reus genaamd Cormoran. Het kasteel is het hele jaar door open voor het publiek en bij eb is het mogelijk om de verhoogde weg op te lopen om het te bereiken. Controleer eerst de plaatselijke getijden.

Derbyshire Dales

Bezoek het weelderige Chatsworth House, mogelijk het mooiste landhuis van Engeland. Gelegen in het Peak District van Derbyshire, tussen sculpturen, parken en bossen vol herten, werd dit statige huis ooit gebruikt als gevangenis door Elizabeth I. Het huis is de zetel van de hertog van Devonshire en geeft inzicht in de Britse aristocratie door de eeuwen heen.

Lake District

Het Lake District National Park in Cumbria is een populaire toeristenbestemming met tal van prachtige wandelpaden. Met een lengte van 18 km en een diepte van 66 meter is Lake Windermere het grootste meer van Engeland en een hoogtepunt voor bootactiviteiten en watersporten.

Liverpool

Liverpool is een getransformeerde stad. Eens het mikpunt van Scouser-grappen en stereotypen, is het nu een bloeiend cultureel centrum. De komst van de kunstgalerie Tate, de waterkant en de renovatie van Albert Dock en het Museum van Liverpool hebben de reputatie van de stad veranderd. Een must-see attractie is de Cavern Club waar de Beatles voor het eerst optraden.

Leeds Castle

Gelegen in Maidstone, Kent (en niet in noordelijke stad waarmee het een naam deelt), is Leeds Castle gebouwd op twee eilanden in een meer. Door de eeuwen heen hebben zes middeleeuwse koninginnen en Henry VIII het kasteel naar huis geroepen. Beroemd om zijn volière met zwarte zwanen, het kasteel biedt beeldende kunst en wandtapijten, evenals een doolhof, wijngaard en Culpeper-tuin.

bezienswaardigheden Engeland
Leeds kasteel

Oxford

Oxford is één van de belangrijkste universiteitssteden in Engeland, en Oxford University is de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld, die bestaat sinds de 11e eeuw. De enorme studentenpopulatie zorgt ervoor dat Oxford een indrukwekkend nachtleven heeft en vol kosmopolitische ijver.

Poole

Poole Harbour is een levendige kade aan de zuidkust van Engeland met een scala aan bars, cafés en restaurants. Volg de Cockle Trail en ontdek mythes en legendes over Poole zijn smokkelaars en spoken van weleer, met als hoogtepunt het Waterfront Museum. Avonturenzoekers kunnen watersporten in en rond de haven proberen of een veerboot nemen naar Brownsea Island van de National Trust.

Southwold

Southwold, gelegen aan de noordkust van Suffolk, is een traditionele badplaats die deel uitmaakt van de Suffolk Heritage Coast. Met zijn felgekleurde strandhutten, werkende vuurtoren, haven en bruisende vismarkten is Southwold een typisch Engels vakantieoord van weleer zonder de onbezonnenheid van een plezierstrand.

Stonehenge

Stonehenge, gebouwd tussen 3000 en 1600 v.Chr., Is een gigantische stenen cirkel die op de vlakte van Salisbury staat en één van de beroemdste overgebleven locaties uit de antieke wereld is. Bewonder de stenen en de vindingrijkheid van de constructie; het interactieve bezoekerscentrum heeft verschillende theorieën over hoe de structuur is ontstaan en herbergt meer dan 250 prehistorische schatten.

bezienswaardigheden Engeland
Stonehenge

Stratford-upon-Avon

Woon een optreden van de Royal Shakespeare Company bij in het Royal Shakespeare Theatre in Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. Stratford, gelegen aan de oevers van de rivier de Avon, vormt het hele jaar door een heerlijk pittoreske omgeving voor tal van festivals en evenementen, waaronder een literair festival in april en een rivierfestival in juli.

Kasteel van Warwick

Stel je het voormalig leven voor in het imposante Warwick Castle, voor het eerst gebouwd door Willem de Veroveraar in 1068, het is één van de best bewaarde kastelen in Engeland. Zie het kasteel tot leven komen met middeleeuwse heropvoeringen, rondleidingen door de kerkers en interactieve ervaringen zoals ‘Dragon Slayer’.

Windsor

Windsor Castle is één van de huizen van de koninklijke familie en is het grootste en oudste bewoonde kasteel ter wereld. Het kasteel is zorgvuldig gerestaureerd na ernstige brandschade en wordt sinds de bouw door Willem I continu bewoond door Britse monarchen. De overblijfselen van talrijke Britse vorsten liggen hier ook, waaronder Henry VIII, Charles I en George V.

bezienswaardigheden Engeland
Windsor Castle

York

Met zijn middeleeuwse architectuur, de prachtige Minster (de grootste kerk van Noord-Europa) en oude stadsmuren, vraagt York om een stop op elke Engelse reisroute. York Museum zal je het Vikingverleden van de stad vertellen, terwijl het omliggende platteland en kleinere steden een ontluikende culturele scene bieden, aangespoord door de Hepworth Wakefield-galerij in Wakefield en het nabijgelegen Yorkshire Sculpture Park.

 

Neem een kijkje op de fotopagina van Engeland voor niet bezienswaardigheden in Engeland.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar