REISGIDS Zwitserland

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Groen, prachtige steden en emmers vol frisse lucht.

Zwitserland in het kort:

Over Zwitserland

De combinatie van uitgestrekt groen, prachtige steden en emmers vol frisse lucht maakt van Zwitserland een stijlvolle vakantie bestemming die talloze buitenavonturen en moderne stadsvakanties in zijn aanbod heeft.

De vergezichten in de Zwitserse Alpen zijn zo overweldigend dat ze precies zijn ontsnapt uit een ansichtkaart of uit een prentenboek. Maar niet getreurd deze landschappen zijn dus wel echt en je vindt er talloze plekken om te skiën, wandelen of mountainbiken.

Skigebieden zoals Zermatt (de thuisbasis van de verheven Matterhorn), Verbier en het met beroemdheden bezaaide St. Moritz bieden alles waarnaar je op zoek bent in Zwitserland, van grote, professionele Olympische pistes tot pistes voor beginners. Wanneer de sneeuw op lagere hoogtes smelt, behouden de bergtoppen hun witte punten tegen een achtergrond van blauwe luchten, en zijn bijgevolg een uitstekende setting voor prachtige zomerwandelingen.

De oude hoofdstad, Bern, biedt bijna eindeloze mogelijkheden voor sightseeing, winkelen en traditioneel volksentertainment, terwijl Zürich het voortouw neemt op het gebied van kunst, design en nachtleven, van opera en theater van wereldklasse tot stijlvolle bars en nachtclubs. Genève is de meest gestroomlijnde en meest luxueuze stad van Zwitserland en fungeert als de thuisbasis van een bloeiende gemeenschap van expats, van wie velen werken voor de vele internationale organisaties die daar hun hoofdkantoor hebben.

Maar het culturele aanbod van Zwitserland stopt niet in deze steden. Als het op hedendaagse kunst aankomt, regeert het gepolijste Basel oppermachtig, deze compacte stad telt meer dan 40 musea en galerieën. Basel staat een paar dagen per jaar in het middelpunt van de eminente “Art Basel-beurs”.

Montreux met een Franse smaak steelt ook een moment in de culturele schijnwerpers wanneer het tijdens het Montreux Jazz Festival het middelpunt wordt van de jazzwereld.

Elders, verspreid over groene uitlopers, zijn tal van kleine steden en folkloristische dorpen te vinden, waar de oude boerderijcultuur overleeft en het vee nog steeds rondhangt in de bloemrijke weilanden die deze steden en dorpen omringen.

Het bergachtige en welvarende Zwitserland staat bekend om zijn benijdenswaardige levenskwaliteit, met openbare diensten die als een uurwerk doortikken. Ga voor de romige, complexe kazen, zachte chocolaatjes en luxe horloges; blijf voor de voortreffelijke cultuur, het ongelooflijke landschap en het pure gevoel van plezier.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar