REISGIDS Wales

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Het land met de meeste kastelen ter wereld

Wales

Wales in het kort:

Over Wales

Hoewel Wales een integraal onderdeel van het Verenigd Koninkrijk vormt, bevindt het zich vaak in de schaduw van zijn goed presterende buren. Maar behandel je Wales als een buitenbeentje van het VK dan ga je iets missen.

Het mag dan kleiner dan zijn buren zijn, maar Wales is divers en kronkelt tussen groene heuvels, bruisende steden en kleurrijke dorpjes aan de kust, met stranden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De mensen zijn gastvrij maar gepassioneerd en herbergen de geest van de iconische rode draak die de nationale vlag siert.

Beginnend in het noorden, vind je het prachtige eiland Anglesey (het grootste eiland van Wales) dat in de schijnwerpers staat dankzij de residentie van de hertog en hertogin van Cambridge. Maar vraag het aan een willekeurige plaatselijke bewoner en ze zullen je vertellen dat het eiland al lang wordt vereerd, sommige Noord-Welshmen beschouwen het nog steeds als het echte hart van Wales.

Verderop op het vasteland ligt het ontzagwekkende Snowdonia National Park, de thuisbasis van Snowdon, de hoogste berg van Wales, en niet te vergeten enkele van de beste wandelpaden op de Britse eilanden. Het restaurant op de top biedt albumwaardige panorama’s en is misschien wel de beste plek in het land om Welsh Oggie (een pasteitje van lam en prei) te proeven.

Beweren dat de reis naar het zuiden van het land de tijd overstijgt van het traditionele naar het moderne Wales is overdreven, maar deze opmerking bevat een dwaalspoor. Slaperige dorpjes maken plaats voor moderne steden en de nationale taal glijdt voor het grootste deel van het Welsh naar het Engels.

Hier, vind je de steden Swansea, op een steenworp afstand van het met surfers bezaaide zand van het schiereiland Gower;  Newport, een moderne havenstad die voortkomt uit zijn industriële wortels; en Cardiff, de kosmopolitische hoofdstad, domineert het landschap en biedt volop mogelijkheden voor stadsavontuur.

Deze moderne steden hebben hun erfgoed echter niet opgegeven. Daartussen verspreid zijn musea, middeleeuwse kastelen (Cardiff, Coch en Caerphilly om er maar een paar te noemen) en historische locaties die de voormalige kolenmijnindustrie tonen, een groot deel van de identiteit van het land.

Toegegeven, het mist misschien de trekkracht van zijn meer bekende buren, maar Wales is een land dat avontuurlijke vakantiegangers en reizigers beloont.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar