REISGIDS Tsjechië

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Praag
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Tsjechië, een juweel in het hart van Europa.

Tsjechië

Tsjechië in het kort:

Over Tsjechië

Tsjechië, een historisch juweel in het hart van Europa, heeft een aanzienlijk toeristisch aanbod, van majestueuze kastelen tot middeleeuwse steden, elegante kuuroorden tot schilderachtige nationale parken, het heeft vakantiegangers veel te bieden.

De kern van dit alles is de met cultuur overladen hoofdstad Praag. Het wordt ook wel de “stad met de duizend torenspitsen” genoemd en bestaat uit prachtige kerken, geplaveide straatjes en middeleeuwse bruggen, allemaal bewaakt door een sprookjeskasteel. Voeg daar een mix van oude monumenten, lekker eten, oude brouwerijen, bruisende markten en levendige jazzclubs aan toe en je weet dat je je nooit gaat vervelen in Praag.

Maar degenen die er niet in slagen om buiten de stadsgrenzen van Praag te komen, lopen echt iets mis. Gelegen op slechts een klein eindje rijden van de hoofdstad zijn enkele buitengewone attracties, de warmwaterbronnen van Karlovy Vary, het gigantische gotische kasteel van Karlštejn, de kerk gemaakt van mensenbeenderen in Kutná Hora en de stad Pilsen, waar het pilsbier werd geboren.

Vroeger deel uitmakend van Tsjecho-Slowakije, sinds de geweldloze scheiding in 1993, toen Slowakije en Tsjechië uit elkaar gingen, is Tsjechië steeds populairder geworden bij toeristen.

Om zijn aantrekkingskracht te begrijpen, moet men rekening houden met zijn attracties overal verspreid over het land; de prachtige wijnstreek Monrovia, de thuisbasis van glooiende heuvels, traditionele gerechten en de levendige steden Brno en Olomouc; de met sneeuw bedekte bergen van Reuzengebergte; de buitenaardse rotsformaties van Český Ráj; de wilde bossen van Šumava National Park; en de historische stad Český Krumlov, die volledig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

En toch, ondanks dit alles, is Tsjechië veel meer dan de som van zijn bezienswaardigheden. Dit is een natie van trotse, openhartige en vriendelijke mensen, die graag een rol van betekenis willen spelen op het Europese toneel. Het mag dan een relatief nieuw land zijn, maar Tsjechië zal een grote indruk nalaten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar