REISGIDS Spanje

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Valencia
Barcelona
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Stranden en cultuur

Spanje in het kort:

Over Spanje

Van losbandige “fiesta’s” en zinderende gerechten, tot musea van wereldklasse en hypermoderne kunstgalerijen, er zijn verschillende redenen waarom Spanje één van ’s werelds meest populaire bestemmingen is.

Net als de beroemde tapas van het land, is Spanje zelf een verleidelijke “smorgasbord” van bruisende steden, schilderachtige landschappen en zonnige eilanden, waar bezoekers aan kunnen knabbelen tijdens verschillende vakanties of op één gigantisch feest. Hoe dan ook, je gaat een smaakvolle vakantie tegemoet.

Ondanks de talloze attracties, gaan de meesten naar Spanje voor zon, zand en genot, jaarlijks vlucht een massa naar populaire strand resorts aan de Costa del Sol en Costa Brava, met heerlijke dagen op het strand en lange nachten in de clubs.

Spanje was één van de pioniers als het aankwam op het gebied van pakketreizen. Hierdoor zijn de Spaanse resorts al lang klaar voor het ontvangen van de massa, en dit van de Balearen tot de Canarische Eilanden. Maar Spanje heeft veel meer te bieden dan uitgestrekte hotelcomplexen en volgepakte stranden. Als je van de platgetreden paden wil afwijken dan kan je schilderachtige dorpjes en afgelegen stranden ontdekken.

Spanje is ook veel meer dan een vakantie in de zon. Buiten het strand zijn er tal van andere activiteiten die je kan doen. Van het beklimmen van de met sneeuw bedekte toppen in de Pyreneeën tot het wandelen over de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, duiken op de beschermde Medes eilanden tot het wandelen over uitgedoofde vulkanen op de Canarische Eilanden.

Ben je een liefhebber van traditionele festivals, dan kan je ook terecht in Spanje, denk maar aan La Tomatina, waar telkens een heus tomatengevecht plaatsvindt of aan de stierenlopen.

En dan zijn er nog de tal van levendige steden zoals Barcelona, Madrid, Sevilla, Valencia en ga zo maar door. Elke stad heeft zijn eigenheid, waar je in Barcelona uitgestrekte stranden vindt, kom je in Madrid weer terecht tussen torenhoge wolkenkrabbers. Ondanks al hun verschillen, bezitten deze Spaanse steden een opmerkelijke geschiedenis en benijdenswaardige culturele hoogstandjes met trots tentoongesteld in musea, galerieën en UNESCO-werelderfgoed sites doorheen het hele land.

Deze verscheidenheid maakt dat Spanje enorm populair is en het ziet er niet uit dat dit snel zal afnemen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar