REISGIDS Slovenië

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Een charmerend land uit voormalig Joegoslavië

Slovenië in het kort:

Over Slovenië

Hoewel het misschien niet de aantrekkingskracht heeft als zijn buurlanden, is dit charmante land zeker een beloning voor vakantiegangers die het land willen bezoeken.

Slovenië ligt ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië en beslaat een schilderachtig deel van Europa, dat wordt gekenmerkt door groene valleien, gletsjermeren en met sneeuw bedekte bergen.

Slovenië is sterk beïnvloed door de omringende landen; de barokke architectuur, oude kastelen en verfijnde keuken doen denken aan westerse buren, terwijl de schilderachtige plattelandsdorpen, de Slavische taal en de lage prijzen een uitgesproken Oost-Europese sfeer hebben.

Maar Slovenië heeft zijn eigen identiteit. Als eerste van de voormalige Joegoslavische staten die tot de EU toetraden, is het land een progressieve, vooruitstrevende natie. De mensen zijn gemakkelijk in de omgang en verwelkomen buitenstaanders met veel plezier.

De meeste reizigers beginnen hun Sloveense avontuur in de hoofdstad Ljubljana, een charmante universiteitsstad waarvan de academici die er wonen de plek een jeugdige sfeer geven. De stad is in tweeën uitgehouwen door de rivier de Ljubljana en is bezaaid met cafés, plaatselijke winkels en een uitgebreide keuze aan uitstekende restaurants. Het heeft een relaxte sfeer en een rustige ambiance, in tegenstelling tot de meeste hoofdsteden op het continent.

Maar pas als je buiten de hoofdstad stapt, laat Slovenië haar ware charmes zien. De prachtige Adriatische kustplaatsen, de glooiende wijngaarden van Jeruzalem-Ormož, het beeldschone meer van Ble, de grotten van Postojna en Skocjan en de zwarte pistes van Kranjska Gora.

Slovenië is bijzonder aantrekkelijk voor outdoorliefhebbers en adrenalineverslaafden, die alles kunnen proberen, van fietsen, wandelen en paragliden tot wildwatervaren, speleologie en bergbeklimmen.

Minder avontuurlijke bezoekers kunnen zich bezighouden met zonnebaden op het strand, mensen spotten vanuit cafés of enkele van de uitstekende wijnen van het land proeven.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar