REISGIDS Schotland

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Het land van kastelen, doedelzakken, whiskey en rauwe natuur

Schotland

Schotland in het kort:

Schotland, het land waar rauwe natuurpracht en rijke cultuur hand in hand gaan. Met zijn torenhoge bergen, ruige kustlijnen, romantische meren, historische kastelen en moderne steden is het een ongelooflijk diverse bestemming. En bovendien ontvangt de Schotse bevolking je steeds met een warme glimlach. Ben je een wandelaar, cultuurliefhebber, fotograaf of gewoon een levensgenieter? Schotland is de plaats waar je moet zijn. 

Zelden zie je zoveel intense natuur in 1 land. In Schotland waai je uit in dramatische landschappen van ruwe rotsen en groen gras, proef je de zilte zeebries op ongerepte stranden en kom je tot rust bij een prachtige zonsondergang vanop de kliffen. Weg van alles ontdek je wat echt belangrijk is. Magische stukjes natuur om kippenvel van te krijgen. 

Maar Schotland is ook het land van kastelen, doedelzakken, whiskey en véél sfeer. Het land is doorspekt van geschiedenis, mythen en verhalen. Begraven neolithische nederzettingen brengen je tot 5000 jaar terug in tijd. Of misschien treed je liever in de voetsporen van het koningshuis in Stirling Castle, één van de mooiste burchten van Schotland en een ware blikvanger. Sluit de dag af met een single malt die het best smaakt bij een knetterend haardvuur in een sfeervolle pub. 

Schotland
Dunnotar Castle nabij Stonehaven

Grote steden zoals Edinburgh en Glasgow onthalen je met moderne galerijen, uitstekende musea, stijlvolle boetiekjes, innovatieve restaurants, traditionele pubs, chique cocktailbars en hippe hotels. Op het platteland is het dan weer heerlijk rondtoeren in de voortdurend veranderende landschappen. Je kan vaak uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. En toch wacht je in ieder dorpje een heerlijk kopje koffie, een huisgemaakte maaltijd en een gezellige babbel. 

Dit land heeft alles in petto om moeiteloos een warme plaats te veroveren in je vakantieherinneringen. Bergen beklimmen, uitstaren over kliffen, walvissen spotten, vissen op zalm, verdwalen tussen de ruïnes, nippen van een rokerige whiskey, Nessie zoeken, een balletje slaan of Harry Potter achterna op de echte Hogwart Express … Schotland heeft het allemaal, behalve misschien het stralende weer. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar