REISGIDS Rusland

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Meer dan enkel wodka

Rusland

Rusland in het kort:

Over Rusland

Rusland is tegelijk adembenemend en verbijsterend. De veel geciteerde regel van Winston Churchill dat Rusland “een raadsel is, verpakt in een mysterie in een enigma”, is vandaag net zo waar als toen.

Monumentaal in elk opzicht, Rusland is een land waar gepolijste keizerlijke pracht samengaat met ijzige Siberische toendra, waar versleten monumenten uit het Sovjettijdperk de achtergrond vormen voor super hippe stedelijke culturen en waar alles, op zijn eigen, ondoordringbare Russische manier functioneert.

Het westen van Rusland trekt de meeste aandacht van bezoekers, dankzij de aanwezigheid van twee bijzondere steden. Sint-Petersburg en Moskou bieden tientallen prachtige “ansichtkaarten”.

Moskou is het snel kloppende hart van het ‘Nieuwe Rusland’, waar Azië en Europa samen een onstuimige, raadselachtige metropool op grote schaal creëren.

Ondertussen is Sint-Petersburg, met zijn levende filmset van paleizen, kathedralen en waterwegen, de grootste en meest Europese van alle Russische steden, maar heeft het toch een zeer complex karakter.

Verkenning buiten deze twee belangrijkste hubs is zeker een goed idee. De Gouden Ring, een verzameling oude steden ten noordoosten van Moskou, heeft nog steeds veel historische architectuur en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad.

Door over de machtige rivier de Wolga te varen, is het ondertussen mogelijk om naar het zuiden te reizen naar de Kaspische Zee en het land te zien voorbij zijn steeds meer verwesterde cultuur. Wie naar het oosten reist, naar Siberië, vindt een land van gevarieerde, vaak sublieme natuurlijke schoonheid. Van het Baikalmeer tot de oude keizerlijke stad rkutsk, en van de bergen van de Altai en de sjamanen van Tuva, biedt Siberië veel geheimen.

Een combinatie van het bovenstaande trekt een toenemend aantal toeristen naar de Russische Federatie. Dat het net zo obscuur en mysterieus blijft als het altijd was, maakt allemaal deel uit van de charme. Zoals de dichter Fjodor Tyutchev ooit zei: “Rusland kan niet worden begrepen.”

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar