REISGIDS Roemenië

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Parel aan de Zwarte Zee

Roemenië

Roemenië in het kort:

Over Roemenië

Roemenië heeft een rijke culturele en natuurlijke diversiteit. Het prachtige berglandschap omvat de dichtbeboste Karpaten, pittoreske valleien en kilometerslange fijne witte zandstranden aan de Zwarte Zeekust.

De eerste stopplaats voor de meeste vakantiegangers is de bruisende hoofdstad Boekarest, die ooit bekend stond als ‘Klein Parijs’ vanwege zijn verfijnde charme. Volgestouwd met grootse architectuur, fascinerende musea en traditionele restaurants, is het de moeite waard om deze stad een paar te verkennen. Dat geldt ook voor de resorts langs de Zwarte Zeekust, die velen verrassen met hun prachtige zandstranden en zee panorama’s.

Maar uiteindelijk blijft Roemenië bepaald door zijn kleine, landelijke gemeenschappen, waarvan er vele nog steeds afhankelijk zijn van oude landbouwtechnieken. Van de geïsoleerde dorpen in de Karpaten tot de Saksische steden in Transsylvanië, door een rondreis in het achterland van Roemenië zal je de traditionele manier van leven en een schat aan culturele juweeltjes ontdekken.

Het is natuurlijk praktisch onmogelijk om over Transsylvanië te praten zonder de legende van Dracula te noemen. De Roemenen zijn zich maar al te goed bewust van de interesse in de fictieve vampier van Bram Stoker en het kasteel van Bran,  vermoedelijk de plek die het verhaal van Stoker inspireerde, is omgetoverd tot één van de belangrijkste toeristische attracties van het land.

Elders herbergen de bossen die de Karpaten bedekken enkele van Europa’s laatst overgebleven bruine beren, wolven en lynxen, terwijl wasbeerhonden en zeldzame muskusratten zich verzamelen rond de rivieren.

Hoewel Roemenië vakantiegangers de kans biedt om zich onder te dompelen in een uitdagend traditionele manier van leven, wil dat niet zeggen dat de lokale bevolking hun comfort niet op prijs stelt. De natuurlijke kuuroorden verspreid over het land zijn bedoeld om alles te genezen, van reuma tot hartaandoeningen, en vormen een luxueuze afsluiting van elk Roemeens avontuur.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar