REISGIDS Portugal

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Lissabon
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Leef op het ritme van de Fado

Portugal vlag

Portugal in het kort:

Over Portugal

Het is niet enkel de Atlantische Oceaan aan de lange Portugese kust die het land speciaal maakt. Portugal heeft tal van andere verrassingen die een vakantie in het land meer dan de moeite waard maken.

Portugal is een rijk en gevarieerd land van levendige steden en traditionele dorpen, bezoekers staan altijd versteld van de prachtige stranden, het glooiende landschap van het land, maar ook de overvloed aan Unesco werelderfgoed, dat varieert van prehistorische tekeningen in Foz Coa tot de 15e-eeuwse haven van Angra do Heroísmo.

De levendige hoofdstad van Portugal, Lissabon, maar ook zijn even levendige broer uit het noorden, Porto, zijn een genot om te ontdekken. Het zijn steden waar trams de verschillende promenades en prachtige pleinen passeren, maar ook de heuvels oprijden. Je vindt er traditionele cafés, pompende nachtclubs, opvallende boetieks en restaurants, zowel hip als traditioneel.

Het gaat echter niet alleen om Lissabon en Porto. Sintra speelt gastheer voor het prachtige Nationale Paleis, een Moors kasteel, en de prachtige villa van Quinta da Regaleira, terwijl de steden Coimbra, Guimarães, Braga en Évora allemaal terugvallen op goed bewaard gebleven middeleeuwse wijken. Ongewoon is dat de laatste de thuisbasis is van een kapel die uitsluitend is gemaakt van menselijke botten, wat het allemaal een beetje griezelig maakt.

Vakantiegangers die op zoek zijn naar een rustgevende vakantie, kunnen ronddwalen door oude wijngaarden, naar stenen dorpjes in de bergen trekken of profiteren van het steeds warme en zonnige weer aan de prachtige zuiderse kusten. Je kan ook terecht in de zwavel warmwaterbronnen of je springt binnen in de Pousadas, voormalige kloosters of historische gebouwen die zijn omgebouwd tot unieke accommodaties.

Aan de Portugese kust vind je indrukwekkende kliffen en verborgen stranden, deze zorgen ervoor dat jer er verschillende outdooractiviteiten kan doen. Bezoekers kunnen paardrijden, surfen, op rivieren peddelen, naar scheepswrakken duiken, heuvels beklimmen en Moorse of Romeinse ruïnes ontdekken. In de Atlantische Oceaan vind je de Azoren, Madeira en Berlengas.

Wie op zoek is naar een meer uniek stukje Portugese cultuur, kan de melancholische muziek van de fado (Portugal) ontdekken (het antwoord op de blues), bestudeer de fascinerende details van de “manuelijnse architectuur”, feest mee op een traditioneel festival en last-but-not-least proef van de heerlijke port wijnen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar