REISGIDS Oostenrijk

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Wenen
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Oostenrijk het land van de bergen en après-ski.

Oostenrijk vlag

Oostenrijk in het kort:

Over Oostenrijk

Ondanks dat Oostenrijk niet super veel groter is dan Nederland of België heeft het een internationale reputatie als vakantiebestemming. Veel vakantiegangers trekken naar Oostenrijk omwille van zijn  Habsburgse geschiedenis, de muziek van Mozart of de uitgestrekte Alpen.

Wat je verwachtingen van Oostenrijk ook zijn, deze worden zeker vervuld. Het berglandschap is echt adembenemend, er zijn de alomtegenwoordige vingerafdrukken van het oude rijk in Wenen, en de muzikale iconen van eigen bodem zoals Mozart, Schubert en Strauss worden overal geprezen, maar Oostenrijk heeft ook een paar verrassingen in petto in de vorm van hedendaagse kunst, hypermoderne architectuur en innovatieve keuken.

Oostenrijk wordt vaak genoemd als één van de beste plaatsen om te wonen in Europa, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is er opmerkelijk veilig en schoon en biedt tal van betaalbare cultuur, natuurlijke schoonheid en elegante barokke en neoklassieke architectuur, evenals een efficiënt openbaar vervoersysteem.

Oostenrijk is ook verrassend gevarieerd. Je kan een zwarte piste afdalen in de skiparadijzen van Kitzbühel en St. Anton. Gezellig een warm drankje drinken in één van de beroemde koffiehuizen van Wenen.

In de winter kun je over bevroren meren schaatsen en tijdens zomerse wandelingen de wilde bloemenweiden opzoeken. Je kan genieten van de prachtige kerkinterieurs en de opzichtige weelde van de oude Habsburgse paleizen. Je overgeven aan een typische goulash in een rustieke herberg. Je kan paardrijden op door mooie beboste heuvels en bergen, genieten van schilderijen van  Rubens, Raphael en Rembrandt en kennismaken met de architectuur van het Hundertwasserhaus in Wenen, een fantastisch wooncomplex dat wordt gekenmerkt door zijn levendige patronen en vreemd kleurenpatroon.

Ga echter niet “rushen” om alles te zien. Oostenrijk is vooral een plek om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten. Zijn natuurlijke schoonheid is het resultaat van natuurlijke activiteit gedurende vele millennia en zijn grootse kunst, architectuur en cultuur werd gedurende vele eeuwen nauwgezet door verschillende handen en personen gecreëerd. Dit zijn geen bezienswaardigheden die haastig van een lijst worden afgevinkt, geef jezelf voldoende tijd om te genieten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar