REISGIDS Noorwegen

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Het land van de fjorden en de middernachtzon

Noorwegen

Noorwegen in het kort:

Noorwegen staat al jaren in de top 10 van de gelukkigste landen ter wereld. En dat hoeft je eigenlijk niet te verbazen. Steile gletsjers, kristalheldere fjorden, sprankelende watervallen, pittoreske meertjes, … als je om je heen kijkt snap je het helemaal. Noorwegen is groots, indrukwekkend, fris, ruim, hoog, diep, groen, blauw, wit en nog veel meer. Het natuurgeweld valt moeilijk te overtreffen. 

In het zuiden van het land kan je charmante steden zoals Oslo, Trondheim en Bergen vinden. Allen getuigen ze van de eeuwenoude flair van Scandinavië voor design. Oslo is de huidige hoofdstad en het financiële centrum. Bergen, een voormalige Hanzestad, doet dan weer dienst als de toegangspoort tot de fjorden. En Trondheim, de voormalige hoofdstad, is een oude bedevaartplaats die tegenwoordig hoge toppen scheert dankzij het innovatief onderzoek aan de universiteit die in de stad gevestigd is. 

Noorwegen
Een typisch Noors huisje langs één van de vele fjorden die het land telt

Maar de echte wonderen van Noorwegen zijn buiten te vinden. Het land kent een uniek landschap in Europa. In het noorden beukt de zee op de Noordkaap en kan je verdwalen in enorme naaldbossen. De ongerepte wildernis van het noordpoolgebied is trouwens één van de weinige plaatsen waar de zon, tijdens de zomer, om middernacht schijnt en waar het magnifieke noorderlicht de lange winternachten verlicht. De kilometerslange toendra’s lenen zich perfect om te skiën. In de rest van het land vind je uitgestrekte landschappen, enorme hoogvlaktes en diepe fjorden. Tussen de heuvels door ontdek je kleine dorpjes met rode houten huisjes. 

Bovendien kan je er kajakken, mountainbiken, bergwandelingen maken, over gletsjers klauteren, watersporten en vogel spotten. We zijn er zeker van dat de hoge bergwanden, het diepblauwe water en de intense stilte  moeiteloos een warm plaatsje in je vakantieherinneringen zullen veroveren. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar