REISGIDS Montenegro

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bergen, stranden en baaien verspreid op een kleine oppervlakte

Montenegro

Montenegro in het kort:

Over Montenegro

Montenegro is het bewijs dat grootte er niet toe doet, maar dit kleine Balkanland zit absoluut vol met ongelooflijke ervaringen en werkelijk adembenemende landschappen.

Montenegro blijft één van de verborgen juweeltjes van Europa … maar voor hoelang nog? Onafhankelijk sinds 2006, heeft het land zijn jonge toeristenindustrie stilletjes ontwikkeld en wordt het nu geroemd als een van de populairste nieuwe bestemmingen van het continent.

Dus wat heeft deze opkomende natie te bieden? In het binnenland zijn het allemaal bergen die naar dennen ruiken, glooiende prairies en traditionele, stenen dorpjes, die een genot zijn voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. De topattractie is echter de zalige kustlijn van 293 km, die uitkomt op het kalme blauwe water van de Adriatische Zee.

De meest populaire kustbestemmingen zijn de betoverende Venetiaanse havensteden Kotor en Budva, met hun middeleeuwse stenen gebouwen, door een familie gerunde visrestaurants en een ontluikende hotelscene. Andere minder ontwikkelde badplaatsen zijn onder andere Herceg Novi, Petrovac, Bar en Ulcinj, waar reizigers van het lokale leven kunnen proeven.

De kustlijn herbergt een aangename combinatie van lange zandstranden in het zuiden, nabij Ulcinj, gebogen kiezelbaaien langs de zogenaamde Budva Riviera en kleine inhammen rond de  meanderende baai van Kotor in het noorden.

Naarmate de investeringen binnenkwamen, zijn er luxe jachthavenresorts ontstaan, met aanlegfaciliteiten voor zeilboten, accommodatie, restaurants, cafés, spa’s en winkels. Porto Montenegro in Tivat is ontworpen om plaats te bieden aan enkele van ’s werelds grootste megajachten en is een indicatie van het soort reizigers dat Montenegro lijkt te willen bereiken.

Het gaat natuurlijk niet alleen om rijke oligarchen. Vooral in het binnenland, waar reizigers een stukje van het traditionele Balkanleven kunnen pakken en kunnen genieten van de ruige bergen, waarvan er vele boven de 2.000 meter uitstijgen.

Het binnenland herbergt ook vijf nationale parken. Ga op zoek naar beren, wolven en lynxen bovenop de toppen van Durmitor National Park, vaar over de rivier de Tara in de diepste kloof van Europ,; verken Europa’s laatste oerwoud in Biogradska Gora National Park, of ga vogels spotten in de wetlands van Lake Skadar Nationaal Park. Maar ga nu, voordat iedereen hetzelfde idee krijgt.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar