REISGIDS Malta

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

één groot openluchtmuseum

Malta

Malta in het kort:

Over Malta

Malta is een relatief kleine archipel die bestaat uit drie eilanden (Malta, Gozo en Comino) en andere onbewoonde eilanden. Het heeft een oppervlakte van 316 vierkante kilometer, wat ongeveer even groot is als een stad zoals pakweg München.

Hoewel klein van formaat, heeft Malta bij achter elke hoek wel iets te bieden aan zijn bezoekers. Afgelegen baaien, bruisende nachtclubs, opwindende activiteiten en verbazingwekkende archeologische wonderen wachten allemaal op bezoekers.

De meeste toeristen komen voor het weer (er zijn meer dan 300 dagen zon per jaar) en kristalhelder water, waardoor het één van de beste strandvakantiebestemmingen in Europa is. De beste stranden van Malta zijn de afgelegen Fomm ir-Rih, de populaire Mellieha Bay, de rode zandstranden Ramla Bay (in Gozo), de adembenemende Blauwe Lagoon (in Comino), om er maar een paar te noemen.

Alle drie de eilanden hebben ook fantastische duikervaringen en topduiklocaties zijn onder meer The Blue Hole, Ghar Lapsi en Qawra Reef, samen met zeven beschermde gebieden rond enkele wrakken zeoals De Um el Faroud in Wied Iż-Żurrieq; MV Xlendi, Cominoland, Karwela van Xatt l-Aħma;  Tug St Michael, Tug 10 in Marsaskala; The Imperial Eagle aan Qawra Poin;  Rożi, P29 van Ċirkewwa;  Blenheim-bommenwerper van Xrobb l-Għaġin;  Bristol Beaufighter bij Exiles Point.

Voor geschiedenisliefhebbers ligt de kenmerkende aantrekkingskracht van Malta in zijn buitengewone 7.000 jaar geschiedenis. Dit kleine eiland ligt in het midden van de Middellandse Zee, waardoor het een strategische basis is sinds de vroegste dagen van de scheepvaart en kolonisten aantrekt.

Tegenwoordig is het gemakkelijker voor bezoekers om de mysteries uit de neolithische periode te vinden, evenals historische sporen achtergelaten door de Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, de Ridders van Sint-Jan (ook bekend als Hospitaalridders of Orde van Sint-Jan), en meer recentelijk de Fransen en Britten.

Omdat het verleden vandaag de dag goed bewaard en zichtbaar is, wordt Malta omschreven als één groot ‘openluchtmuseum’.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar