REISGIDS Luxemburg

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Dwaal weg, haal diep adem, onthaast & droom

Luxemburg - vlag

Luxemburg in het kort:

Als de rijkste natie van Europa, en één van de grondleggers van de EU, kan je gerust zeggen dat het kleine Luxemburg ver boven zijn gewichtsklasse uitsteekt. Maar naast het hoogste inkomen per capita in Europa, beschikt Luxemburg ook over een enorme natuurlijke schoonheid met glooiende heuvels, groene valleien en meanderende rivieren schetsen slechts een beeld van de landelijke idylle.

Luxemburg is trots op zijn rol als stichtend lid van de EU, speelt een vooraanstaande positie in Europese aangelegenheden en is de thuisbasis van een aantal instellingen van de Europese Unie.

De meeste actie vindt plaats in de hoofdstad, de stad Luxemburg, die iets van een gespleten persoonlijkheid heeft. De oude stad heeft een verouderde charme dankzij zijn elegante pleinen, imposante kerken, onafhankelijke winkels en geplaveide straten. Aan de andere kant geeft de wijk Kirchberg een modern, “flashy” uitzicht dankzij de architecturaal modern ontworpen kantoorgebouwen, winkelcentra en entertainmentcomplexen.

De meest populaire bestemming, buiten de hoofdstad, is het middeleeuwse Vianden in het noordoosten. Met zijn geplaveide straten en kasteel op een heuvel, waar veel Europese steden jaloers op zijn. In Vianden wordt ook het hele jaar door festivals en evenementen georganiseerd. Veel van deze evenementen hebben te maken met historische verleden van de stad.

Echternach, gesticht in de 7e eeuw, is de oudste stad van het land, met een pittoresk centrum dat wordt gedomineerd door een abdij. Het is ook een handige uitvalsbasis voor het verkennen van ‘Klein Zwitserland’, een klein gebied met rotsformaties, kliffen, watervallen en bossen, doorkruist door wandelpaden die een toevluchtsoord zijn voor wandelaars en mountainbikers.

Aan de zuidoostelijke grens met Duitsland geniet de Moezelvallei van een uniek microklimaat dat heeft geleid tot één van de kleinste wijnbouwgebieden van Europa, waar bekroonde witte wijnen en mousserende wijnen worden geproduceerd.

Noord-Luxemburg, aan de grens met België, wordt gedomineerd door de Ardennen, een gebied met hoge plateaus waar beboste valleien, glinsterende rivieren en hoge toppen je de mogelijkheid geven tot prachtige wandelingen.

Al met al niet slecht voor een land zo groot als een doorsnee provincie.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar