REISGIDS Italië

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Milaan
Rome
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

La Dolce Vita

Italië

Italië in het kort:

Over Italië

op vakantie gaan in Italië is één van die zalige ervaringen die je kan hebben in je leven, vergelijk het met een perfecte lentedag of je eerste verliefdheid. Er zijn niet veel bestemmingen waar geschiedenis, kunst, mode, eten en “La Dolce Vita” (het goede leven) zich zo moeiteloos met elkaar vermengen.

In Italië vind je zonnige eilanden, gletsjermeren en vulkanen, glooiende wijngaarden, steden en landschappen die meer UNESCO werelderfgoed bezitten dan welk ander land ook. Er zijn maar weinig bestemmingen waar zoveel afwisseling is, en waar de meeste bezoekers vertrekken met een vurig verlangen om ooit terug te keren.

De artistieke en architectonische schatten van Rome, Venetië, Florence en Napels trekken bezoekers aan, zoals vlinders zich aangetrokken voelen tot een prachtige zomerbloem. De Italiaanse cultuur is ver verspreid buiten zijn grenzen door de Romeinen die een deel van de wereld veroverden, de Venetianen die Marco Polo op pad stuurde, terwijl Giotto, Leonardo De Vinci, Brunelleschi en Michelangelo zorgden voor de opkomst van de Renaissance in de westerse kunst en architectuur.

Bezoek al de prachtige paleizen, geniet van de schilderijen, kerken en monumenten, en raak verwonderd over de eeuwen van hard werk en ongenaakbare toewijding aan traditionele technieken.

Buiten de plaatselijke kunst, zal ook de Italiaanse wijn je geest te verrijken. Van de keurig gestapelde stenen terrassen van de Cinque Terre, de heuvels van Chianti, de riviervlakte van de Po-vallei en de vulkanische hellingen van de Etna. Het maakt niet uit, uit welke regio de druiven komen, Italiaanse wijnen worden met veel liefde gemaakt en zorgen voor een perfecte combinatie met de overheerlijke Italiaanse keuken.

Net zoals het eten is Italië een eindeloze tafel vol met ervaringen. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je al hebt, het zal steeds aanvoelen alsof je iets nieuws doet. Ga je skiën in de Dolomieten, fietsen in wijnland, ga je duiken in de zonovergoten wateren van Sardinië, beklim je de vulkanen of slenter je tussen de marktkramers in Napels. De keuze aan activiteiten is enorm zodat je elke dag iets wel iets nieuw kan ervaren.

Wil je het echte Italië beleven? Volg dan ook het advies van de lokale bevolking. Doe het rustig aan en leun achterover voor “La Dolce Vita”.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar