REISGIDS Ierland

Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Het land van legenden en magie

Ierland

Ierland in het kort:

Ierland is wereldwijd bekend voor Saint Patrick’s Day, Guinness en zijn vrolijke vioolmuziek in de pubs. Maar er is meer. Ruige kusten, eindeloze groene landschappen, talrijke ruïnes en kastelen, schilderachtige schiereilanden en levendige steden. Maar het is de gastvrijheid en de humor van de mensen die het helemaal bijzonder maken. Tijdens een reis in Ierland val je van de ene verbazing in de andere. Wil jij veel keuze en afwisseling tijdens je vakantie, dan is Ierland de uitgelezen bestemming. 

De landschappen wisselen voortdurend tussen glooiende grasheuvels en steile bergen, torenhoge kliffen en parelwitte stranden, eeuwenoude grafheuvels en iets minder oude kastelen. Of je nu op zoek bent naar trendy gastronomie, gezinsvriendelijke activiteiten of Keltische relikwieën, Ierland heeft het in huis. En het beste van allemaal, op amper 2u vliegen ben je daar.  

Ierland
Het strand van Portsalon in Ierland

De diversiteit van Ierland leent zich uitstekend voor een rondreis. Bezoek je de ene dag nog het drukke Dublin dan rijd je de volgende dag weer door desolate landschappen met enkel wat schapen op de weg. Ierland is geen al te groot land zodat de afstanden goed meevallen. 

Zowat elk veld in Ierland heeft een eigen verhaal en elke berg een eigen mythe. Ierland is een land van verhalenvertellers. Het land bracht heel wat grote auteurs voort. Denk maar aan Oscar Wilde, James Joyce of Bram Stoker. Die verhalen kan je, samen met traditionele Ierse muziek regelmatig horen in de knusse pubs, die je overal tegenkomt. 

En wat ze je ook vertellen, het regent heus niet elke dag in Ierland. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar