REISGIDS Griekenland

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Athene
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Een speeltuin voor wie zich God waant

Griekenland

Griekenland in het kort:

Over Griekenland

Een smaakvolle smeltkroes van sprankelende uitgaansgelegenheden, verse zeevruchten, zinderende mediterrane passie en mythische legendes, Griekenland is een fascinerende en betoverende bestemming.

Het land is al lang aantrekkelijk voor reizigers die naar één van de stranden gaan om te luieren, oude relikwieën te bewonderen of zich in de watten willen laten leggen door de legendarische Griekse gastvrijheid.

Maar ondanks zijn populariteit, is er nog steeds een onontdekt gevoel in enkele delen van Griekenland met de berg Olympus, de Peloponnesische kust en enkele van de meer afgelegen eilanden die, voorlopig tenminste, onder de radar van het massatoerisme blijven.

De eerste attractie voor de meeste bezoekers is Athene, de prachtige hoofdstad van het land, die een modern centrum combineert met de oude schoonheid van het Parthenon dat een prachtig uitzicht biedt over het hemelsblauwe water van de Saronische Golf.

Net als de rest van het land was Athene gebouwd op een klassieke beschaving die enkele van ’s werelds grootste denkers, filosofen en dichters voortbracht. De oude Grieken brachten ook de werelddemocratie, waar de lokale bevolking bezoekers vrolijk aan herinnert, en een pantheon van goden, die worden geëerd door middel van standbeelden en lokale folklore.

Elke plaats en regio in Griekenland heeft zijn eigen legende, van het kleine eiland Ithaca, de thuisbasis van de zwerver Odysseus, tot het ruige deel van de Peloponnesos, de eenmalige speeltuin van goddelijke wezens.

Hoewel de gloriedagen van de oude Grieken voorbij zijn, blijft het land één van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Europa, grotendeels dankzij de prachtige verzameling eilanden, die als confetti over de Middellandse Zee zijn verspreid.

Griekenland telt in totaal 6000 eilanden en eilandjes, waarvan er slechts 277 bewoond zijn. Onder hen is Rhodos, waar de oude Minoïsche cultuur woonde en, en volgens de legende, de angstaanjagende Minotaurus. Tegenwoordig is het beter bekend om zijn prachtige stranden, charmante badplaatsen en een bruisend nachtleven.

De eilanden Corfu, Kreta en Santorini zijn ook gevestigde ontmoetingsplaatsen voor zonaanbidders en feestvierders, terwijl Kos goden van een zeer moderne soort begint aan te trekken, beroemdheden en superrijken. Maar uiteindelijk is iedereen welkom in het democratische Griekenland.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar