REISGIDS Frankrijk

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Nice
Parijs
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

La Douce France

Frankrijk

Frankrijk in het kort:

Over Frankrijk

Je zou je hele leven vakantie kunnen vieren in Frankrijk, en zelfs dan kan je nog het gevoel hebben dat je het land niet gezien hebt. Het blijft één van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld en het verdient zijn reputatie als top bestemming dankzij zijn overweldigende massa historische schatten, landschappen die uit een schilderij ontsnapt zijn en culturele specialiteiten.

De wemelende glamour van Parijs zorgt er voor dat het een attractie is waarvoor veel mensen naar Frankrijk reizen. Wat zeggen we, deze sfeer zou je moeten terugvinden in elke stad op deze planeet.

De echte schoonheid van Frankrijk is echter ook is elders te vinden. Het land bezit tal van natuurlijke geschenken voor vakantieliefhebbers, zo heb je de opvallend witte zandstranden, prachtige bergketens en uitgestrekte glooiende landschappen. Het is een land dat veel dromers, filosofen en kunstenaars reeds heeft geïnspireerd in de verre en nabije geschiedenis.

Je kan gaan uitrusten op de prachtige standen van de Côte d’Azur, wegdromen in het tijdloze groen van de Loire vallei of genieten van de prachtige bergtoppen in de Alpen. Je kan gaan wandelen in de talrijke lavendelvelden van de Provence, eten in de legendarische bistro’s van Lyon of proeven van de ruige charme van Corsica. De steden, de kustlijn en het platteland van Frankrijk, hebben allemaal hun eigen prachtige uitstraling. Als je alles in een geheel neemt, presenteert Frankrijk zich als een perfect vakantieland voor zij die de vakantiemicrobe te pakken hebben.

Dat wil echter allemaal niet zeggen dat het volledig peis en vree is in Frankrijk. Als je door de achterbuurten van de haven in Marseille loopt, of je komt terecht in één van de uitgestrekte “banlieus” van Parijs, dan kan het een hele klus zijn om te onthouden dat ook dit deel uitmaakt van hetzelfde land waar je ook de wijngaarden van de Elzas en de zandduinen van de Atlantische kust vindt.

Deze verschillende diversiteit is in veel opzichten de magie van Frankrijk. Er zijn reeds tal van boeken, tijdschriften en teksten geschreven over de Franse levensstijl. Het Franse nationalisme staat bekend om zijn durf en uitstraling.

Dit alles is één van de redenen waarom Frankrijk, in een wereld vol historische wonderen en natuurlijke schoonheid, nog steeds meer toeristen trekt dan andere landen op deze planeet.

Ooit vroeg de voormalige Franse president Charles De Gaulle: “Hoe kan je een land omschrijven dat 246 soorten kaas heeft?” Zelfs vandaag is dat nog een heel goede vraag, wat de mysterie van het land alleen maar versterkt.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar