REISGIDS Engeland

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Londen
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Een verrukkelijk mozaïek van culturen, steden en landschappen

Engeland

Engeland in het kort:

Over Engeland

Engeland is moeilijk om een slogan van één slagzin te geven. Het is een verrukkelijk mozaïek van culturen, steden en landschappen, elke vakantie in Engeland levert een ervaring op die veel meer is dan ooit had kunnen dromen.

Zelfs het weer, ondanks dat velen denken dat het er veel regent, zijn veel steden in Engeland eigenlijk droger dan een aantal grote Europese steden. Neem bijvoorbeeld Londen, Greenwich in Londen heeft gemiddeld minder neerslag per jaar dan Amsterdam, Hamburg en Parijs, een feit dat nauwelijks bekend is.

Een vakantie in Engeland laat je een ander beeld zien dan de typische stereotypes die je in tal van tv-shows te zien krijgt. Engeland is echt wel veel meer dan een land van theedrinkers, pubgangers, ouderwetse tradities en gebraad op zondag.

Als het om steden gaat, heeft Londen nauwelijks een introductie nodig, omdat zijn reputatie als mondiaal cultureel zwaargewicht een gevestigde waarde is, hoewel de regionale steden van Engeland ook de nodige aandacht verdienen. Hoewel ze met elkaar verweven zijn door een gedeelde geschiedenis, hebben deze levendige metropolen fel individuele karakters en blijven ze onuitwisbare sporen achterlaten op het weefsel van deze natie, en zelfs de rest van de wereld.

De oude industriële grootmachten van Birmingham, Liverpool en Manchester hebben uitstekende bijdragen geleverd aan de muziek (denk aan Black Sabbath, The Beatles, Oasis) en blijven cultureel ver boven hun gewichtsklasse uitkomen. En dan zijn er de grandioze universiteitssteden, Oxford en Cambridge, waar middeleeuwse architectuur en geplaveide straten bij elke bocht een krachtig gevoel van geschiedenis oproepen.

De excentriciteiten van Engeland kunnen verbijsteren (zoals een bezoek aan de jaarlijkse kaasrolwedstrijd in Gloucestershire zal bewijzen), maar ondanks de vreemde botsing tussen traditie en moderniteit, vormen de twee comfortabele bedgenoten.

Bezoek Engeland en je zal een plek ontdekken waar liberale waarden een cultuur van tolerantie en diversiteit hebben bevorderd, waar zelfspot de modus operandi is en waar grappige uitspraken bijna elke keer de juiste antwoorden verslaan.

Het is een land dat nieuwsgierige vakantiegangers beloont, of dat nu betekent dat je een pub in duikt voor een praatje met de lokale bevolking of de wildernis intrekt. Over de wildernis gesproken, de landschappen van Engeland hebben het allemaal.

Van de spectaculaire dalen van Yorkshire en de ruige heuvels van het Lake District tot de landelijke heuvels van de Cotswolds en de dramatische kust van Cornwall. Geen wonder dat Engeland één van ’s werelds meest populaire vakantiebestemmingen is.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar