REISGIDS Duitsland

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
München
Berlijn
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Meer dan braadworst en bier.

Duitsland in het kort:

Over Duitsland

Het is een land dat door velen verkeerd begrepen en als saai bestempeld wordt. Duitsland is echter één van de meest gevarieerde eicel want de landen in Europa. Iedereen die een homogene natie verwacht die voldoet aan oude Duitse stereotypen, zal versteld staan tijdens zijn vakantie.

Als vakantiebestemming biedt Duitsland een reeks prachtige steden, cultuur die in flinke porties wordt geserveerd en een landelijke omgeving die zo mooi is dat je je afvraagt waarom het niet op elke toeristische hitlijst staat.

Het land neemt letterlijk en figuurlijk een toppositie in het hart van Europa in. Het is de thuisbasis van de grootste economie van het continent, heeft meer inwoners dan waar dan ook in de EU en deelt landgrenzen met niet minder dan negen andere landen.

Het is dan ook geen verrassing dat het huidige Duitsland diverser en kosmopolitischer is dan oude stereotypen suggereren. Dit dankzij de mengeling van aloude tradities met multicultureel modernisme.

Het zijn de stedelijke bezienswaardigheden van Duitsland die meteen de aandacht trekken van vakantieliefhebbers. Berlijn is de definitie van dynamiek, die een goede reputatie heeft opgebouwd op het gebied van baanbrekende creativiteit en tegelijkertijd het verleden in het oog houdt.

Elders bieden Keulen, München en Hamburg de hoofdstad bekwame steun. Ze zijn niet alleen rijk aan geschiedenis, of het nu gaat om klassieke muziek, beeldende kunst of middeleeuwse architectuur, maar ze zorgen dat “het idee dat Duitsers niet aan gastronomie doen” een fabeltje is. Tegenwoordig kun je in Duitsland uitstekend dineren en drinken.

Dan is er ook nog het prachtige Duitse platteland. Van de torenhoge toppen van de Beierse Alpen en bleke kliffen van het Jasmund National Park tot de kastelen van de Rijn en de heidevelden van het Mecklenburgse merengebied, het is de hemel voor wandelaars, fietsers, watersporters, autoliefhebbers en skiërs.

Op vakantie gaan in Duitsland is behoorlijk eenvoudig. Het is betaalbaar, massatoerisme kom je zelden tegen en ondanks zijn omvang kan het niet eenvoudiger zijn om van A naar B te komen dankzij een ongelooflijk efficiënt openbaar vervoersnetwerk. Wat bewijst dat sommige van die oude Duitse stereotypen waar zijn.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar