REISGIDS Bosnië-Herzegovina

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Van tumultueuze achtergrond tot boeiende vakantiebestemming

Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina in het kort:

Over Bosnië-Herzegovina

Ondanks een tumultueuze achtergrond is Bosnië-Herzegovina uitgegroeid tot een boeiende, veelzijdige vakantiebestemming. Het meest opvallende van de vele charmes van het land is het weelderige, bergachtige landschap, het best te bewonderen vanaf het uitkijkpunt van één van de nationale parken.

Bosnië-Herzegovina draagt nog steeds de erfenis van oorlog, maar er zijn veel positieve punten te halen uit de stedelijke centra van het land, met name de kosmopolitische hoofdstad Sarajevo. Met zijn rijke geschiedenis en bruisend nachtleven is deze diverse stad een van Europa’s meest merkwaardige, unieke hoofdsteden geworden.

De oude stad van Sarajevo is verdeeld tussen de suggestieve Ottomaanse wijk met historische moskeeën, kleine straatjes vol met cafés en ambachtelijke werkplaatsen, en de trendy Oostenrijks-Hongaarse wijk gebouwd aan het einde van de 19e eeuw – een echt voorbeeld van de verschillen tussen oost en west.

Sarajevo heeft ook verschillende musea die de geschiedenis van Bosnië-Herzegovina uitleggen, terwijl het beklimmen van de steile heuvels je beloont met een opwindend uitzicht over de stad. Een eigenaardigheid is de kolossale bobsleebaan van de Olympische Winterspelen van 1984 die door de bossen van de berg Trebevic loopt; het werd verwoest tijdens het beleg van Sarajevo in 1990 en is nu een canvas voor lokale straatartiesten

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar