REISGIDS België

Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Brussel
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Het land van bier en Pieter Breugel

België vlag

België in het kort:

Over België

Dat België saai is, is lachwekkend: België is prachtig, creatief en is één van Europa’s meest onderschatte reisbestemmingen. Bier, chocolade en mosselen zijn misschien wel het grootste argument waarom veel bezoekers naar België reizen, maar na een tijdje goed eten en drinken kan je ook kennismaken met de tal van andere attracties die het land rijk is.

Middeleeuwse steden zoals Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent beschikken over een verbluffende architectuur, terwijl België ook beschikt over een grote militaire erfenis van Waterloo, WOI tot WOII.

België is compact en dus eenvoudig om in rond te reizen. België beschikt ook over meer dan 60 Unesco werelderfgoed sites. Bovendien kan je er terecht voor wereldbekende festivals zoals Tomorrowland, en is het kunsterfgoed van wereldklasse.

Wat België echter niet is, is eenvoudig te begrijpen. Het is verdeeld in drie regio’s, Vlaanderen (het Nederlandstalige noorden), Wallonië (het overwegend Franstalige zuiden) en dan heb je ook nog het hoofdstedelijk gewest Brussel. Zelfs veel Belgen verwijzen naar hun vaderland als artificieel, dit maakt van België alleen maar een boeiendere plek.

Vlaanderen beschikt over veel musea en middeleeuwse architectuur, het landschap is bezaaid met pittoreske dorpjes en beschikt over kilometerslange verharde fietspaden. De kust biedt dan weer verschillende toeristische activiteiten, van het bouwen van zandkastelen tot rijden met een go-cart of het eten van een ijsje op één van de vele dijken.

In Wallonië, in het zuiden van het land, loopt alles wat aan een gematigder tempo. Doordrenkt van folklore, zijn de belangrijkste steden de ideale springplank om de prachtige en glooiende landschappen en heuvels van de Ardennen te verkennen. In beide delen van België, zijn er prachtige landschappen te ontdekken.

Brussel beschikt dan weer over een mix van prachtige art-Nouveau herenhuizen, kunstgalerijen, kunstmarkten, traditionele frietkraampjes maar ook restaurants met Michelinsterren. Samengesteld uit 19 gemeenten, de ene al wat sjieker dan de andere, is het een stad met veel verschillende kenmerken en gezichten. Elk stadsdeel geeft je een andere kijk op de hoofdstad van Europa, wat dan ook overeenkomt op het volledige land, want hoe klein België ook is het is zeer verschillend van plaats tot plaats.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar